SOMEproductions is een samenwerking van beeldend kunstenaar Mirjam Somers en fotograaf Bas Czerwinski.

Czerwinski en Somers maken korte informatieve films voor diverse opdrachtgevers. De kracht van SOMEproductions ligt in creativiteit, beeldend vermogen, zorgvuldigheid en vele jaren ervaring.

Door hun - verschillende - beeldende achtergrond zijn Bas Czerwinski en Mirjam Somers zeer bedreven in het bedenken en vertalen van concepten naar beeld.

De scherpe waarneming en het "dicht op de huid zitten" van Czerwinski en de sobere en rustige benadering van Somers is kenmerkend.

 

SOMEproductions werkt met full HD DSLR Canon camera's, een Avid montageset en After Effects. Daarnaast beschikt ze over een uitgebreid netwerk van film- en geluidstechnici, fotografen, filmmakers en beeldend kunstenaars.    

 

Als beeldend kunstenaar maakt Mirjam Somers video-installaties en tekeningen (www.mirjamsomers.nl). Mirjam studeerde af in 1995 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Den Bosch en in 2000 aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 2007 richtte ze SOMEproductions op.

Bas Czerwinski is freelance fotograaf en werkte onder andere 18 jaar voor NRC handelsblad en Associated Press. (www.basczerwinski.com). Momenteel werkt hij voor ANP, Rotterdam Festivals en diverse andere opdrachtgevers. Bas studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in 1994.

 

Bas Czerwinsky.jpg           Mirjam Somers.jpg